Obrasci za dodjelu radne dozvole !

Ako ste gradjanin treci zemalja to jeste zemalja koje ne pripadaju EU npr : BiH,Kosovo,Makedonija,Crna Gora,Srbija itd ovdje imate dva jako vazna FORMULARA koja su neophodna da se popune od poslodavca prije predavanja zahtjeva za vizu.

Ako imate vec osigurano radno mjesto u Njemackoj i pronasli ste poslodavca koji zeli da podnese zahtjev za izdavanje radne vize ali niste sigurni ili neznate sto vam je potrebno od dokumenata. Ovdje preko nase stranice nudimo vam mogucnost da preuzmete dva jako vazna (BIANKO) OBRASCA koja su vam neophodna da poslodavac popuni i potpise za podnosenje ZAHTJEVA za dodjelu radne vize.

A to su :

  • Arbeitsvertrag/ Ugovor o radu
  • Stellenbeschreibung /Opis radnog mjesta

Ta dva OBRASCA popunjena i potpisana od poslodavaca i vas, potrebno je da zajedno sa vasom kopijom putovnice imate spremno na terminu kad budete podnosili zahtjev za dodjelu vize na Konzulatu.

Ako biro za zaposljavanje odobri (ne odobri) radnu dozvolu bicete obavjesteni od Ambasade u zemlji u kojoj ste podnijeli zahtjev za dodjelu vize o rezultatu.

Zahtjev za izdavanje i odobrenje boravisne dozvole podnosi se na Ambasadi u drzavi gdje imate stalni boravak uz placanje taxe od ca : 80,00 €.

Kako mozete doci do OBRAZACA ?

Obrazce mozete da preuzmete preko sistema sa SMS porukom ( uputstvo dole ispod), tako da imate pripremljene neophodne OBRASCE za podnosenje zahtjeva za dodjelu Radne dozvole kod sebe u slucaju da poslodavac pristane i zeli da vas primi u radni odnos.

Vazna napomena: ZABRANJENO JE RADITI BEZ ODOBRENE RADNE DOZVOLE !!!

Kako do podataka od FIRME ? Vrlo jednostavno, kliknite dole ispod na "Odaberite Državu" i odaberite državu iz koje šaljete sms poruku. Tad pošaljite sms poruku sa prikazanim TEXTOM na prikazani broj. U vrlo kratkom vremenu dobićete povratnu SMS poruku sa Lozinkom na vaš telefon. Tad upišite lozinku u bjelo polje ispod i kliknite na .OK. i to je to, podatci će automatski za preuzimanje da vam se otvore ovdje na stranici ! :
Važna obavjest !! Ako bi imali neki problema sa slanjem SMS poruke ili da ne dobijete lozinku kontaktirajte me obavezno na broj tel preko Viber ili WhatsAppa : ++4917678738444. Za sve druge informacije u vezi ovog radnog mjesta molim vas da kontaktirate poslodavca direktno kad preuzmete neophodne podatke !! Lijep pozdrav i mnogo sreće vam želim. Halilagić Suad !! :


Podjelite
  •  
  •  
  •  
  •