Ako ste gradjanin treci zemalja to jeste zemalja koje ne pripadaju EU npr : BiH,Kosovo,Makedonija,Crna Gora,Srbija itd ovdje imate dva jako vazna FORMULARA koja su neophodna da se popune od poslodavca prije predavanja zahtjeva za vizu.

Ako imate vec osigurano radno mjesto u Njemackoj i pronasli ste poslodavca koji zeli da podnese zahtjev za izdavanje radne vize ali niste sigurni ili neznate sto vam je potrebno od dokumenata. Ovdje preko nase stranice nudimo vam mogucnost da preuzmete dva jako vazna (BIANKO) OBRASCA koja su vam neophodna da poslodavac popuni i potpise za podnosenje ZAHTJEVA za dodjelu radne vize.

A to su :

  • Arbeitsvertrag/ Ugovor o radu
  • Stellenbeschreibung /Opis radnog mjesta

Ta dva OBRASCA popunjena i potpisana od poslodavaca i vas, potrebno je da zajedno sa vasom kopijom putovnice imate spremno na terminu kad budete podnosili zahtjev za dodjelu vize na Konzulatu.

Ako biro za zaposljavanje odobri (ne odobri) radnu dozvolu bicete obavjesteni od Ambasade u zemlji u kojoj ste podnijeli zahtjev za dodjelu vize o rezultatu.

Zahtjev za izdavanje i odobrenje boravisne dozvole podnosi se na Ambasadi u drzavi gdje imate stalni boravak uz placanje taxe od ca : 80,00 €.

Kako mozete doci do OBRAZACA ?

Obrazce mozete da preuzmete preko sistema sa SMS porukom ( uputstvo dole ispod), tako da imate pripremljene neophodne OBRASCE za podnosenje zahtjeva za dodjelu Radne dozvole kod sebe u slucaju da poslodavac pristane i zeli da vas primi u radni odnos.

Vazna napomena: ZABRANJENO JE RADITI BEZ ODOBRENE RADNE DOZVOLE !!!

Ako želite preuzeti podatke od Firme, slijedite upute u nastavku za slanje SMS poruke i uskoro ćete dobiti SMS poruku koja sadrži lozinku (unesite je ispod):
Kako poslati SMS? Jednostavno odaberite državu iz koje šaljete SMS poruku i pročitajte uputstvo na koji broj treba da SMS poruku pošaljete.:


Podjelite
  •  
  •  
  •  
  •